Предлагаме широка гама, готови решения за Хранително вкусовата промишленост с марката „MIT“ на Турския производител Ekin Endustriyel, изградили качествена марка, която успешно се конкурира не само в Турция но и на световния пазар.

ПАСТЬОРИЗАТОРИ “MIT“

С пастьоризатори MIT е възможно да се пастьоризират много продукти като мляко, сметана, плодов сок, розова вода, кетчуп, майонеза, мъст, бира, вино. Този процес може да се извърши с различен капацитет от 5 тона до 50 тона на час.

Пастьоризатори MIT

Какво е пастьоризация?

Пастьоризацията е метод за отопление в хранителната промишленост за пречистване на хранителните вещества от болестотворните микроорганизми. По време на пастьоризация хранителният материал, съдържащ ензими и бактерии, се подлага на топлинна обработка от 60 ° C до 100 ° C.

Пастьоризатор на мляко

Пастьоризаторът на мляко е линия за пастьоризация, необходима за млякото и млечните продукти. Той премахва бактериите, които лесно могат да се появят в млякото и млечните продукти чрез бърза промяна на температурата.

Системата за пастьоризация може да включва отделяне, стандартизация, обезвъздушаване, хомогенизиране, филтриране и бактериофугиране, както и основната единица за топлинна обработка, в зависимост от вида на операцията.

Нивото на автоматизация може да бъде оформено в съответствие с нуждите на клиента и млечния продукт, който да бъде подложен на топлинна обработка.

Видове пастьоризатори на мляко

  • Пастьоризатор за мляко
  • Крем пастьоризатор
  • Подгряване на сирене / кисело мляко

Пастьоризатор за Плодови сокове

Пастьоризаторът за плодови сокове е система, специално произведена за пастьоризиране на продукти, като плодови сокове, нектар, напитки с ниско съдържание на киселини, изотонични и пулп.

По желание може да се добави деаератор за отстраняване на разтворения кислород в продукта. Освен това хомогенизаторът, който може да се използва в целулозни продукти, повишава качеството на продукта. Системата може да бъде проектирана като напълно автоматична, полуавтоматична или ръчна система.

CIP Системи MIT

Системите CIP (Clean in Place) са системи, които осигуряват почистване на производствената линия и предлагат решения в областта на храните, за да се елиминира замърсяването, което се случва в производството.

CIP Системи MIT

Устройството CIP, което позволява да се извършва предварително / следпроизводствено почистване на линията (саниране) на място, е подходящо за използване не само в млечната индустрия, но и в сектора на напитките, газираните напитки и готовите храни.

Основната характеристика на всички CIP модели е, че те осигуряват циркулация на вода и химикали за измиване в системата. Тези напълно автоматични системи имат устройство за измерване на проводимостта за спестяване на химикали.

Химикалът се възстановява чрез резервоари за химически разтвор, които са част от системата. CIP системите могат да бъдат проектирани с различен капацитет и характеристики в съответствие с изискванията. Може да има капацитет между 7000 l / h и 50 000 l / h, както и да се поддържат повече от един химически тип, да се предлагат опции за термична канализация или химическа дезинфекция.

Хомогенизатори MIT

Какво е хомогенизатор?

Хомогенизаторът се използва за поддържане на емулсионното състояние на млякото за дълго време без влошаване. С хомогенизирането мастните частици в млякото в емулсия се разделят на по-малки парчета. По този начин, глобулите не могат да достигнат горната повърхност на млякото и да образуват кремообразен слой (каймак), като се слепват тук.

Хомогенизатори MIT

Предимства на хомогенизатори MIT

  • Те осигуряват равномерно разпределение на млечната мазнина в цялата маса.
  • Вкусът на млякото се повишава.
  • Осигуряват частично увеличаване на вискозитета на млякото.
  • Млечната мазнина се усвоява по-лесно.
  • Млякото изглежда по-бяло, тъй като техниката на отразяване на светлината на млякото се е променила.
  • Накратко, качеството на млякото се повишава.

Предлагат се четири модела хомогенизатори MIT с капацитет: 1000 л., 2000 л., 3000 л. и 5000 л.

Още информация и решения за Хранително вкусовата промишленост, направете запитване ТУК !