Устройство и принцип нa работа на мембранни помпи Dellmeco .

Описание на устройство и принцип нa работа;

В помпата има две проточни линии по една от всяка страна. Течността, която преминава през помпата влиза в контакт от една страна с корпуса на помпата, а от друга с външната повърхност на мембраната.ustristvo_i_princip_na_rabota

Вътрешните страни на централния блок образуват въздушните камери. Проточната част на помпата и въздушните камери нямат контакт една с друга. Сгъстеният въздух, постъпващ в една от въздушните камери, действа на вътрешната повърхност на мембраната, като я задвижва и изтласква течността по тръбопровода.

Мембраните са свързани помежду си с ос, когато  едната от мембраните изтласква течността, другата създава по-ниско налягане, като така засмуква следващата доза течност. В края на всеки такт въздушният разпределителен механизъм се превключва автоматично при, което сгъстеният въздух започва да навлиза в другата въздушна камера и така процеса се повтаря. Клапаните при засмукване и изтласкване играят роля на обратни клапи, като предотвратяват навлизането на течността обратно от нагнетателния в смукателния тръбопровод.

Пластмасови мембранни помпи Dellmeco устройство

Защо трябва да изберете мембранна помпа Dellmeco ?

 1. Пневматичната мембранна помпа Dellmeco е проектирана възможно най-просто и се състои от минимален брой части. Благодарение на, това инсталирането и монтаж на помпата е елементарно.
 2. Инсталирането и поддръжката на помпата не изискват специализирани познания. 
 3. Пневматичната мембранна помпа не изисква допълнително смазване или други видове поддръжка.
 4. При закупуване на мембранна помпа е достатъчно от време на време да почиствате частите, както и да подменяте мембраните при износване. 
 5. Необходимостта от закупуване на мембранна помпа съществува във всяка област и Dellmeco ще е правилният избор.

Мембранни помпи Dellmeco намират широко приложение в промишлеността:

 • Хранително вкусова промишленост за пренасяне на млечни продукти, шоколад, кремове, мармалад, сметана, лютеница, кечтуп, сосове, майонеза, олио, вино, плодови сокове
 • Химическа и Нефтохимическа промишленост – киселини и основи, бои и лакове, лепила, нефтопродукти, мастила и др.
 • Галваника
 • Хартиена промишленост
 • Керамична промишленост
 • Пречиствателни станции
 • Минна промишленост

За повече информация направeте запитване ТУК !

Харесайте нашата страница във Facebook !