Полимерни (пластмасови) мембранни помпи
Мембранни помпи от полиетилен или тефлон за изпомпване на корозивни течности

Полимерните (пластмасови) мембранни помпи Dellmeco са изработени от полиетилен, токопроводящ полиетилен, PTFE (тефлон) или токопроводящ тефлон. Помпите са подходящи за изпомпване на агресивни и абразивни продукти, като киселини и основи, бои, лакове и мастила, козметични, миещи и перилни препарати, течности със съдържание на твърди частици до 15мм. и др. PTFE (тефлон) е най- добрият материал за безопасна работа с агресивни продукти. Тефлона е с най-висока резистентност към абсолютно всички киселини при работа до +120 °C . Полиетилена също е много добър избор за работа с агресивни химикали примерно към солна киселина е с отлична резистентност, за абразивни продукти е със 7 пъти по-добра устойчивост от полипропилена и 1,5 пъти от неръждаемата стомана. Помпите изработени от токопроводящ полиетилен и тефлон са предназнечени за работа във взривоопасни среди.
Без необходимост от смазване система за разпределение на сгъстения въздух, лесно и бързо разглобяема конструкция, система от сачмени и цилиндрични клапани. Помпите са херметични без наличие на гарнитури, които да протекат — тoва е основно отличителна особеност на полимерната серия мембранни помпи Dellmeco.
Нашата конструкция e с минимум движещи се части подложени на износване: две многослойни мембрани (диафрагми) с увеличен работен ресурс, четири сачмени или цилиндрични клапани и комплект гумени/полимерни пръстени на въздушния разпределителен механизъм — това е всичко, което подлежи на подмяна след няколко години нормална експлоатация. Гъвкава конфигурация: тръбните връзки на помпата имат възможност да се завъртят на 180 градуса, помпата може да бъде окомплектована с датчици и броячи на тактове за дозиране на течности (грешка около 3%), датчик за скъсана мембрана, фланцеви присъединения PN10, PN16 , ANSI 150, двойни присъединения, система за обратно изливане и промиване с ръчно и автоматично управление, варелни присъединения и удобни ръкохватки за пренасяне, усилвател на налягане (бустер, напор до 16 бар), бариерни камери, количка от неръждаема стомана, активен демпфер против пулсации, пневмомиксер.